• ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η 3η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ

  P1000946Άλλες 58 απόφοιτες του Τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην  Πτολεμαΐδα ορκίστηκαν σήμερα, σε μια συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Παντελίδης”, παρουσία του προέδρου, της αντιπροέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, του προϊσταμένου και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Τμήματος Μαιευτικής, εκπροσώπων του δήμου Εορδαίας, του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών, συμφοιτητών και των γονέων τους.

  Με ευχές για καλή σταδιοδρομία κατευόδωσαν τις νέες αποφοίτους ο πρόεδρος του ΤΕΙ Νικόλαος Ασημόπουλος και ο προϊστάμενος του τμήματος Μαιευτικής Σεραφείμ Σαββίδης, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να τονίσουν την μεγάλη στήριξη των αρχών και της τοπικής κοινωνίας της Εορδαίας προς το τμήμα του ΤΕΙ.

  P1000945
  Για μια σημαντική στιγμή για τους απόφοιτους και τους γονείς τους, αλλά και για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, μίλησε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ν. Ασημόπουλος, καθώς βλέπουν ότι οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν σε μια περίοδο 4 ετών λαμβάνουν σάρκα και οστά. Τόνισε μάλιστα ότι «ιδιαίτερα αυτό το τμήμα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τι μπορεί να γίνει όταν υπάρχει η συνεργασία των φοιτητών, των εκπαιδευτικών, των τοπικών αρχών και της κοινωνίας, παρότι δεν έχει ούτε έναν μόνιμο καθηγητή. Παρότι ξεκίνησε με μηδέν υποδομές, φθάσαμε να έχουμε τη δεύτερη ορκωμοσία αποφοίτων, καταφέραμε - με τη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, αλλά και τη συμβολή όλων των συναδέλφων και τη στήριξη της Δυτικής Μακεδονίας, να παρέχουμε ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό έργο. Να έχουμε δώσει στις σημερινές αποφοίτους τις γνώσεις και την εμπειρία ώστε να είναι έτοιμες να μπορούν να απορροφηθούν στον επαγγελματικό χώρο και να αρχίσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.»

  Συγχάρηκε όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή την εξαίρετη προσπάθεια και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι σημερινές απόφοιτοι θα μπορέσουν πολύ σύντομα να σταθούν επαγγελματικά στο χώρο και να ασκήσουν με αρτιότητα το κοινωνικό τους έργο.

  Τα συγχαρητήριά του στις νέες αποφοίτους του τμήματος έδωσε και ο προϊστάμενος του τμήματος Σεραφείμ Σαββίδης, ευχαριστώντας και όλους τους παριστάμενους εκπροσώπους φορέων, καθώς, όπως επισήμανε, η παρουσία τους είναι μια ακόμη ένδειξη ότι η Πτολεμαΐδα αγαπάει πάρα πολύ αυτό το τμήμα και προσφέρει πάρα πολλά γι’ αυτό το τμήμα, είναι για το στολίδι της Πτολεμαΐδας.


  P1000940Απευθυνόμενος προς τις νέες αποφοίτους του τμήματος είπε ότι η στιγμή αυτή αποτελεί το απόσταγμα των προσπαθειών και των κόπων τους και δικαίως αποτελεί μια ιδιαίτερη στιγμή για τις ίδιες όσο και για τους γονείς τους και τους καθηγητές τους. Πρόσθεσε πως με τις γνώσεις που απέκτησαν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην επαγγελματική τους καριέρα, σημειώνοντας ωστόσο: «αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι η αξία σας δεν θα λάμψει μόνο από το επαγγελματικό και γνωσιακό σας υπόβαθρο αλλά και από το ήθος και τη συνέπεια που θα επιδείξετε κατά την εξάσκησή του επαγγέλματός σας» και υπογράμμισε ότι «δεν αρκούν οι γνώσεις και το να είναι κανείς τέλειος επιστήμονας. Πάνω απ’ όλα απαιτείται να είναι κανείς άνθρωπος», και κάλεσε τις αποφοίτους να δώσουν στους ανθρώπους «ό,τι ζητούν από αυτούς».

  Ο κ. Σαββίδης ζήτησε επίσης από τις αποφοίτους να κρατήσουν την επαφή με το τμήμα, να μην ξεκοπούν, γιατί η επαφή και η μεταλαμπάδευση των γνώσεων και της εμπειρίας που θα αποκτήσουν θα αποτελέσουν στήριγμα και οδηγό για το ίδιο το τμήμα.

  P1000948Ο προϊστάμενος του τμήματος Μαιευτικής δεν παρέλειψε τέλος να αναφερθεί στη σημαντική συμβολή του Μποδοσάκειου νοσοκομείου και του προσωπικού του, λέγοντας πως το τμήμα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς το Μποδοσάκειο.

 LogoTEITransmov

webmail


    Webmail

   teionlineΤΕΙ OnLine

   eclass  e-Class

 logo

      Φοιτητική Ταυτότητα

Φοιτητική Ταυτότητα